Bemutatkozás
A RENDELŐ
Mottó
Rendelő profilja
Riportok, interjúk (Frissítve 2017.09.02.)
MEGHÍVÓ 2016.08.12.
MEGJELENT! - "Beszél a test - szól a lélek"
Homeopátia
Test-Lélek-Szellem
Félelem
Szorongás
Pánikbetegség
Depresszió
Komplexus, lelki görcs
Menedzserbetegség
Pozitív gondolkodás
Fejfájás
Magány, magányosság
Dohányzásról leszoktatás
Nyaki fájdalom
Stroke
Szabad Föld
A gerinc...
Gyermekkori magatartászavarok
Tanulási nehézség
Ágybavizelés
Linkajánló
Fórum
Galéria

Júl

             Szabad Föld         Júl. 29-aug. 4. 2005/30          

 

 

 

Szájról szájra terjed a kunszentmártoni gyógyítók híre, még az ország másik végéből is elutaznak hozzájuk a Körös partjára. Sokan akkor szánják rá magukat, amikor a hagyományos orvoslás már nem segít, ezért másfajta módszerektől várnak gyógyulást.

 

 

 

 

 

 

Fokozatosan nyitott a természetes gyógymódok felé dr. Kiss Mihály és dr. Gőgh Edit. Mindketten orvosok, akik mintegy húsz éve belátták: munkájuk során a hagyományos gyógymódok önmagukban véve kevésnek bizonyulnak. Először a gyógynövényeket alkalmazták, aztán kitanulták az akupunktúrát, a biofizikai orvoslást, majd a homeopátiát. Egyik tudományág hozta a másikat, míg teljessé nem vált a gyógymódok kínálata.
A Psycho-Natura rendelőbe érkező látogató barátságosan berendezett helyiségbe lép be, ahol halk zene szól, ha netán várakozni kell. Erre azonban ritkán kerül sor, mert mindenkinek időpontot adnak, és legalább egy órát a kivizsgálásra. A vizsgálószoba egyáltalán nem emlékeztet a hagyományos orvosi rendelők hangulatára.
A kivizsgálás azzal kezdődik, hogy a beteget alaposan kikérdezik a panaszain túlmenően az életkörülményeiről és magánéletéről, hiszen ezekből is sok mindenre lehet következtetni. Az orvosok meggyőződése ugyanis, hogy a legtöbb betegség lelki eredetű, és a gyógymódok megválasztásakor ezt figyelembe kell venni. A hagyományos vizsgálat sem marad el, utána következnek a számítógépesek, amelyek teljes képet adnak a beteg állapotáról, kimutatják a lappangó bajokat, a gócokat és az öröklött betegségre való hajlamot.
A Voll-féle diagnosztikai készülékkel az akupunktúrás pontokon keresztül tájékozódik a számítógép a szervezet állapotáról. És, ami sokak számára meglepő, a gép meg is mondja a javasolt gyógymódokat, kiírja a homeopátiás készítmények javasolt adagját, összetételét. A másik számítógépes vizsgálati módszer a kvantumfizikán alapul: az emberi szervezetből sugárzott fotonokat (speciális információkat) méri, csoportosítja, majd viszonyítja a normális állapothoz. Persze a számítógépek csak eszközök, amelyek segítenek abban, hogy eredményesebb legyen a gyógyítás - a vizsgálati eredményeket természetesen az orvosoknak kell értékelniük.
A gyógymódot végül úgy állapítják meg, hogy az a lélekre és a testre is hasson. Az összetett gyógyításban a két orvos kiegészíti egymást: Gőgh Edit ideggyógyász, pszichiáter főorvos, Kiss Mihály pedig általános orvos. Azt mondják, ők nem a tüneteket kezelik, hanem az embert, akinek tünetei vannak. Ehhez sokféle módszert sorakoztatnak fel az akupunktúrától kezdve a biorezonancia-kezeléseken át a lézerzuhanyig. Ha gyógyszert írnak fel a betegeknek, akkor az elsősorban homeopátiás készítmény, mivel mindketten elkötelezett hívei a szelíd gyógymódnak. Hogy milyen sikerrel, arról vaskos vendégkönyvük hálálkodó bejegyzései meggyőzően árulkodnak.
   (
Pethes József)